Photoshop Tutorial: hoofden wisselen in Photoshop > Fotobewaren
262
post-template-default,single,single-post,postid-262,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Photoshop Tutorial: hoofden wisselen in Photoshop

Elke fotograaf en ontwerper kent dit raadsel. Je hebt twee foto’s van een model: de ene heeft de perfecte houding en de andere de perfecte uitdrukking. Maar hoe breng deze 2 foto’s dan samen ?

Deze Photoshop tutorial van Burlesque fotograaf Tigz Rice laat je zien hoe je de beste delen van twee foto’s van dezelfde photoshoot naadloos in Photoshop kunt combineren met een reeks aanpassingsmaskers, hoewel deze tutorial is gericht op het hoofd van het model kun je dezelfde technieken eigenlijk op elk deel van het lichaam toepassen. De afbeeldingen in deze tutorial zijn afkomstig uit een recente shoot met Burlesque performer Felicity Furore.

Stap 1

Selecteer de twee afbeeldingen waarmee u wilt werken en breng beide afbeeldingen in Photoshop.

Stap 2

Terwijl het gereedschap Verplaatsen (V) in de werkbalk is geselecteerd, klikt u op – en – sleep op één afbeelding om deze als een extra laag in het andere document te plaatsen. Als u Shift ingedrukt houdt terwijl u dit doet, blijven de twee afbeeldingen uitgelijnd.

Stap 3

Vervolgens moet je de achtergrondlaag ontgrendelen. Klik op het slot zichtbaar in het deelvenster Lagen om het te verwijderen.

Stap 4

Markeer nu beide lagen en ga naar Bewerken> Lagen automatisch uitlijnen om Photoshop in staat te stellen de afbeeldingen automatisch voor u uit te lijnen, inclusief rotatie en vergroten / verkleinen. Hier koos ik de Auto-modus, die meestal het beste werkt in de meeste situaties.

Stap 5

Nu de lagen zijn uitgelijnd, hernoemt u respectievelijk de lagen ‘HEAD’ en ‘BODY’. Leg de lagen zo dat de laag ‘BODY’ boven de laag ‘HEAD’ in het deelvenster Lagen blijft.

Stap 6

Selecteer de laag ‘BODY’ en klik op de knop Nieuw masker toevoegen om een ​​positief (wit) masker voor de hele groep te maken. Uw deelvenster Lagen zou er nu ongeveer zo uit moeten zien.

Stap 7

Selecteer in je nieuwe laagmasker een zachte randpenseel (B) met een dekking van 100% en stel je verfkleur in op Zwart.

Stap 8

Bestrijk je afbeelding om het hoofd van de ‘HEAD’-laag te onthullen. Omdat de achtergronden zijn uitgelijnd, moet het grootste deel van de afbeelding naadloos overvloeien, met uitzondering van de nek en in dit geval een klein beetje van de originele armhouding.

Stap 9

Begin nu rond het hoofd op te ruimen. Ga nog steeds met de zwarte verf over naar een kleinere, zachte penseel en zorg ervoor dat alle kleinere details zoals Felicity’s parels, haar en de halslijn van haar jurk naadloos worden gemengd. Let ook op eventuele naden binnen de twee afbeeldingen.

Stap 10

Schakel vervolgens over naar witte verf en gebruik deze om de delen die u wilt maskeren schoon te vegen, zoals de handschoen die door de onderste laag gluren.

Stap 11

Als je tevreden bent, voeg je de twee lagen samen door alles in je deelvenster Lagen te markeren en op Cmd / Ctrl + E te drukken om ‘Samengevoegd’ samen te voegen.

Stap 12

Gebruik het gereedschap Bijsnijden (C) om eventuele lege pixels rondom de randen van uw afbeelding te verwijderen die tijdens de uitlijningsstap zijn gemaakt.

Stap 13

Eindelijk, voltooi de bewerking van de afbeelding zoals normaal.