Photoshop tutorial: Gebruik penselen om portretten te verbeteren > Fotobewaren
279
post-template-default,single,single-post,postid-279,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Photoshop tutorial: Gebruik penselen om portretten te verbeteren

Gebruik maken van zowel traditionele als digitale media is een krachtig hulpmiddel in het arsenaal van een artiest. Het vermogen om snel een stuk digitaal artwork te produceren dat een niveau van realisme, textuur en schoonheid van traditionele media behoudt, is zeer krachtig, vooral in een wereld waar deadlines krap zijn en de verwachtingen hoog.

In deze tutorial zal illustrator en productontwerper David Mahoney uitleggen hoe je een ‘traditioneel’ kunstwerk zoals hier kunt maken. Het is Mad About You, het bevat de fotografie van Bella Tokaeva.

Daarnaast neemt hij je mee door de technieken die je nodig hebt om een ​​werk te maken dat lijkt op het werk dat hier wordt getoond, terwijl je een licht werpt op hoe sommige van deze kunnen worden overgezet naar een aantal verschillende principes.

Je moet je eigen foto gebruiken om direct mee te gaan, maar David heeft de texture-packs geleverd die hij in de projectbestanden heeft gebruikt.

Bestanden voor deze tutorial kunnen vanaf hier worden gedownload.

Stap 1

Begin met het maken van je textuurbestanden op papier met verven. U wilt elementen maken die artistiek delen van de foto reproduceren; hier heb ik inktspatten, druppels en piekerige penseelstreken gemaakt om op stromend haar en de gegolfde pels op de vacht te lijken. Als u klaar bent, scant u de pagina’s in Photoshop op 300 dpi om details en visuele duidelijkheid te behouden.

Stap 2

Zoek een modelfoto met sterk contrast en diepe schaduwen. Open het in Photoshop en selecteer Afbeelding> Aanpassingen> Zwart-wit als dit nog niet in zwart-wit is. Laat het op de standaardinstellingen staan ​​en druk op OK.

Als u het contrast verhoogt, krijgt u in latere stadia betere resultaten. U kunt dit doen met een Curves-aanpassing (Afbeelding> Aanpassingen> Curven of Cmd / Ctrl + M).

Stap 3

Dupliceer je achtergrondlaag (laag> nieuw> dubbele laag). Maak een nieuwe laag tussen de twee en vul deze met grijs met het gereedschap Paint Bucket. Wis alles in de bovenste fotolaag behalve het brandpunt, omdat u deze onderdelen in de uiteindelijke illustratie wilt laten verschijnen.

Stap 4

Open uw texture-bestanden of degene die ik heb aangeleverd. Desatureer ze met Image> Aanpassingen> Desaturate. Het is van cruciaal belang dat elke laag die je aan je compositie toevoegt, onverzadigd is, zodat de technieken die je naast het werk zult gebruiken.

Stap 5

Gebruik het gereedschap Lasso (L) om de structuren te selecteren waarvan u de beginvorm van de compositie wilt maken. Kopieer en plak ze in je illustratie en plaats ze op een aangename manier.

Stap 6

Eenmaal geplaatst, wijzigt u de overvloeimodus van de laag in Lineair branden. Dit geeft een donker effect dat niet alleen de witte achtergrond heeft verwijderd, maar ons ook de basis heeft gegeven voor de manchet van het model van haar jas.

Stap 7

Voeg nog een verfwerveling toe aan de andere manchet van het model. Pas een niveauregeling toe (Afbeelding> Aanpassingen> Niveaus) om meer diepte aan uw verfelementen toe te voegen, omdat deze vaak verloren gaan tijdens het scannen). Schuif de markeringen om de textuurlagen donkerder te maken en selecteer OK zodra je tevreden bent. Herhaal stap 5 tot 7 op de andere arm.

Stap 8

Ik gebruikte een grote inktspatten om het lichaam van de vrouw te vormen, opnieuw met stappen 5 tot 7. Ik wilde een onderscheid maken tussen het gezicht, de armen en de romp van de vrouw. Gebruik de magnetische lasso om de armen en het gezicht uit te snijden, zodat de verfelementen deze niet overlappen.

Stap 9

Hier heb ik een eenvoudige penseelstrekenstructuur gebruikt om schaduw aan het gezicht toe te voegen. Gebruik een vermenigvuldigingsmodus vermenigvuldigen met elementen zoals deze om het in de compositie te integreren. Experimenten met de dekkingsniveaus van lagen die deze overvloeimodus gebruiken om de subtielheid van deze techniek te verbeteren, zodat deze effecten niet storend lijken.

Stap 10

Om nog iets toe te voegen aan het blonde haar dat verloren was toen we de foto aanvankelijk fijnhakken, kopieert u eerst het bolvormige element uit het textuurpakket (of maakt u zelf een eigen). Desatureer het en kopieer / plak het in je compositie. Geef het een mengmodus van Divide en gebruik vervolgens een zachte gum met een lage dekking om gebieden te verwijderen die u niet wilt behouden.

Stap 11

Het is nu tijd om details toe te voegen aan onze compositie. Dupliceer de originele fotolaag en sleep deze naar de bovenkant van de lagenstapel. Gebruik het gereedschap Lasso en een gum om delen van de foto te verwijderen die buiten de grenzen van de zwarte gebieden liggen die we hebben gemaakt. Breng vervolgens een lichtere mengmodus aan om het haar van de originele foto terug te brengen.

Stap 12

We hebben enkele lichtere elementen nodig bovenop de donkere gebieden die we hebben gemaakt. Ga door met het toevoegen van textuur, schaduwen en hooglichten met de vermenigvuldigingsmodi Vermenigvuldigen en Lineaire branden. Spatten kunnen worden bereikt met elementen met een overvloeimodus verdelen. Gebruik een curve-aanpassing (Ctrl / Cmd + M) om meer contrast toe te voegen.

Stap 13

Als u een extra foto aan een compositie wilt toevoegen, zoekt u eerst een afbeelding met even sterke schaduwen en een hoog contrast. Open het en gebruik vervolgens Select> Color Range om de lichtere en middentoongebieden eruit te halen.

Stap 14

Knip en plak de resultaten in de compositie en verklein de grootte om passend te maken. Wis alle delen ervan die niet in de compositie passen.

Stap 15

Als afsluiting heb ik een sample uit ons texture-pakket gebruikt – een gedeelte van piekerige penseelstreken met een vermenigvuldigingsmodus Multiply toegepast – om het haar van de tweede figuur te maken.