Photoshop Tutorial: Fuse fotografie en geometrie > Fotobewaren
297
post-template-default,single,single-post,postid-297,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Photoshop Tutorial: Fuse fotografie en geometrie

Deze tutorial laat je zien hoe je interessante composities maakt en bestuurt die zijn geïnspireerd op wezens van de nacht, decadentie en magie. Het geeft ook hints over manieren om diepte toe te voegen aan je illustraties en hoe je fotografische elementen gebruikt om afbeeldingen tot leven te brengen.

Illustrator Simon Cook – aka Stone and Spear – creëerde vier werken met fotograaf Olivia Rose, die werden geveild voor de liefdadigheidsinstelling Variety Club in het St Pancras Renaissance Hotel. Simon en Olivia wilden de kijker uitnodigen naar een nieuwe wereld, ze meenamen op een reis door de kronkelende gotische gangen van het hotel en de duistere sensaties oproepen die gasten uit vervlogen tijden zouden hebben meegemaakt.

Hier neemt Simon ons mee door het creatieve proces dat hij gebruikte voor alle vier de werken, met de nadruk op één, Vader Dawns. De tutorial bevat collage- en originele foto’s en combineert een combinatie van technieken, beginnend met het uitsnijden van vormen en afbeeldingen, en deze vervolgens op de computer te monteren.

Naast het gebruik van Photoshop, moet je je handen rommelig maken, dus zorg ervoor dat je kunstdoos vol zit met allerlei sluwe dingen zoals verven, pennen en gekleurd papier.

Stap 1

Voor een stuk als dit is het altijd het beste om uit je oude camera te stappen. Omdat veel van deze composities gaan over fotografische beelden, vonden we het belangrijk om traditionele film te gebruiken, die later zou kunnen worden gescand en bewerkt. Door dingen terug te brengen naar de basis, waren we in staat om een ​​authentieke esthetiek van het kunstwerk te verzekeren.

Stap 2

Begin met het maken van een basissamenstelling met een paar eenvoudige geometrische elementen. Dit geeft je een idee van waar je symmetrielijnen zullen zitten en waar je foto’s passen.

Stap 3

Scan uw foto’s indien nodig met 300 dpi naar Photoshop. Ik wil graag afbeeldingen zwaar toevoegen, dus ga in Photoshop naar Afbeelding> Aanpassingen> Niveaus en trek de schuifregelaar Schaduweninvoerniveau naar rechts en de schuifregelaar Hooglichtinvoer naar links tot je tevreden bent.

Stap 4

Het is nu tijd om met de hand in uw foto’s te knippen met behulp van de veelhoekige lasso-tool (L). Als je tevreden bent met de resultaten, kopieer en plak je ze in je compositie. Er zullen heel wat kleine stukjes worden toegevoegd, dus het benoemen van alle nieuwe lagen tijdens het werken is een goed idee om alles georganiseerd te houden.

Stap 5

Veel van de illustratie bestaat uit handgemaakte vormen, dus de volgende stap is om het origami papier eruit te halen en een toneelstuk te maken. Hier heb ik een kleine geometrische patroontekening gemaakt op basis van afbeeldingen die ik in het hotel heb gezien. Bedenk welke kleuren en hoeken elkaar aanvullen en leid de aandacht rond de compositie.

Stap 6

Om de donkere en mysterieuze sfeer van het hotel vast te leggen, heb ik besloten om rokerige texturen binnen elke afbeelding te gebruiken om wat kleur, diepte en een gevoel van mysterie toe te voegen. Het effect, geïnspireerd op de gotische open haarden van het hotel, is gemaakt met behulp van een bewolkte hemeltextuur. Dit actieve thema helpt ook om de afbeeldingen als een serie samen te brengen.

Toen ik de rokerige borstel op de afbeelding gebruikte, wilde ik het gebruik ervan binnen mijn geometrische vormen beperken. Om dit te doen heb ik de veelhoeklasso-tool gebruikt om mijn vormen om beurten te selecteren, een nieuwe laag gemaakt en vervolgens in de selectie geverfd.

Stap 7

Als afsluiting heb ik extra elementen, zoals mijn kenmerkende geometrische vormen, toegevoegd om alles aan elkaar te binden. Het gebruik van deze vormen zoals bouwstenen hielp het om dat handgemaakte gevoel te geven.

Stap 8

Ook bekend als Stone and Spear, Simon Cook is een ontwerper en illustrator, die ons verwelkomt in zijn wereld sinds hij in 2008 afstudeerde. Zijn klanten hebben The Big Issue, Wired en Anorak opgenomen. Hij is nu ontwerper van herenkleding bij Givenchy in Parijs.