Hoe u Photoshop's nieuwe Content-Aware Bijsnijden-gereedschap kunt gebruiken om de lege plekken in geroteerde afbeeldingen te vullen > Fotobewaren
307
post-template-default,single,single-post,postid-307,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Hoe u Photoshop’s nieuwe Content-Aware Bijsnijden-gereedschap kunt gebruiken om de lege plekken in geroteerde afbeeldingen te vullen

Kiezen tussen rechttrekken van een wankele foto of het verliezen van een geliefde rand of hoek is een strijd die geen enkele Photoshop-gebruiker zou moeten doorstaan.

Gelukkig bevat Adobe’s nieuwste reeks updates Content-Aware Crop, een geweldige nieuwe functie in CC die twee veelgebruikte functies (Crop en Content Aware Fill) bij elkaar brengt om uw digitale workflow te stroomlijnen.

Fotograaf en re-toucher Tigz Rice laat ons in drie eenvoudige stappen zien hoe deze nieuwe functie te gebruiken.

Stap 1

Open afbeelding in Photoshop en selecteer het gereedschap Bijsnijden (C). Druk op Enter om de richtlijnen voor Crop te openen. U moet ervoor zorgen dat het vak Content Aware is aangevinkt in het optiemenu bovenaan. Hierdoor kan Photoshop de uitsnedemarges uitbreiden buiten het pixelgebied.

Stap 2

Gebruik het rechtlijnige liniaalpictogram om in uw horizonlijn te tekenen en vertel Photoshop in welke hoek u wilt dat uw gewas rechtgetrokken wordt.

Stap 3

In Photoshop ziet u vervolgens de nieuwe richtlijnen voor bijsnijden en alle witruimten die worden gevuld met Content Aware Fill voordat u zich commiteert aan de wijzigingen.

Stap 4

Op dit punt kunt u eventuele kleine aanpassingen maken, zoals het verschuiven van de gewasmarges of het wijzigen van de grootte. Als je tevreden bent met je gewas, druk je op Enter om te bevestigen en laat je Photoshop werken. Content Aware Vul magie aan je afbeelding.

Stap 5

En hier is het hele ding als een GIF.