Cool Photoshop-effect: voeg ijs toe aan een foto in Photoshop > Fotobewaren
347
post-template-default,single,single-post,postid-347,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Cool Photoshop-effect: voeg ijs toe aan een foto in Photoshop

In deze Photoshop-tutorial laat Fabio Sasso je zien hoe je op betrouwbare wijze nepijs kunt nabootsen uit de warmte van je studio met een letterlijk cool Photoshop-effect.

Fabio is een meester in het maken van minuscule tweaks naar laagstijlen en in deze tutorial geef je het volledige palet Layer Styles een goede workout om verbluffende effecten te creëren, zoals de schijnbaar 3D-waterdruppeltjes die de buitenkant van de fles bedekken.

De arctische frisheid van deze afbeelding is bekend genoeg uit talloze reclameboodschappen voor drankjes en tandpasta, maar het kan ook worden gebruikt om een ​​foto met foto’s een winters gevoel te geven. In deze Photoshop-tutorial laat Fabio Sasso zien hoe je op betrouwbare wijze het effect van de warmte van je studio.

Sasso is een meester in het maken van minuscule tweaks naar laagstijlen, en in deze tutorial geef je het volledige Layer Styles-palet een goede workout om verbluffende effecten te creëren, zoals de schijnbaar 3D-waterdruppeltjes die de buitenkant van de fles bedekken. Je ontwikkelt ook je eigen aangepaste penselen en maakt gebruik van een geweldige gratis rookborstel. Beide zullen je goed van pas komen bij je toekomstige Photoshop-projecten.

Stap 1

Stel eerst de achtergrondkleur in: maak in een nieuw Photoshop-document een vulling van een stevige jadegroen (ik gebruikte # 90aea7) of een kille middenblauwe kleur. Voeg vervolgens een nieuwe laag toe en selecteer Filter> Renderen> Wolken, zodat u respectievelijk zwart-wit als achtergrondkleur en voorgrondkleur hebt. Selecteer vervolgens Filter> Vervagen> Gaussiaans vervagen, stel de straal in op 180 pixels en wijzig de overvloeimodus in Overlay.

Stap 2

Laten we nu de achtergrond lichter maken. Ga met de bewolkte laag geselecteerd naar Afbeelding> Aanpassingen> Niveaus. Stel de witte ingangsniveaus in op 165 – dit zal de witte delen van de afbeelding vergroten, waardoor een goed achtergrondeffect ontstaat dat zeer veelzijdig is voor een reeks projecten, en een geweldig alternatief voor meer conventionele lineaire of radiale verlopen.

Stap 3

Vervolgens moeten we de ijzige vloer maken waarop de fles staat. Voeg een nieuwe laag toe en vul deze met wit. Ga vervolgens naar Filter> Pixelate> Mezzotint en stel het type in op Medium Dots. Ga vervolgens naar Filter> Vervagen> Bewegingsonscherpte. Stel de afstand in op 80 pixels en de hoek op 0º. Mogelijk moet je de grootte van de laag een klein beetje aanpassen na het filter voor bewegingsonscherpte, omdat de randen niet gelijk zijn en hetzelfde als in het midden van de laag.

Stap 4

Het idee hier is om de vloer te laten vervagen alsof het een oneindige achtergrond is. We zullen een snel masker gebruiken om dat te doen. Druk op Q om de snelmaskermodus te activeren en selecteer het gereedschap Verloop (E). Maak een verloop beginnend dichtbij de onderkant en ga naar het midden van het document. Het rode gebied in de snelmaskermodus is het gedeelte dat wordt getoond; het transparante gebied zal worden verborgen.

Als je tevreden bent, druk je nogmaals op Q en wordt het snelmasker omgezet in een selectiekader. Ga vervolgens naar Laag> Laagmasker> Selectie onthullen.

Stap 5

Voor de fles gebruiken we een afbeelding van iStockphoto.com, die je vanaf hier voor een kleine prijs kunt kopen. De afbeelding heeft al een uitknippad; importeer het in het document.

Stap 6

Om het effect van de bevroren fles te creëren, moeten we een penseel maken dat ons een mat effect geeft. Herhaal hiervoor hetzelfde filter dat we voor de vloer hebben gebruikt. Voeg een nieuwe laag toe en vul deze met wit en ga vervolgens naar Filter> Pixel> Mezzotint. Selecteer het hulpmiddel Elliptische selectiekader (M) en verander de veeroptie in 50 pixels, maak vervolgens een elliptische selectie en ga naar Bewerken> Penseervoorinstelling definiëren. Hernoem het penseel in ‘Frosted’.

Stap 7

Ga naar Venster> Penselen (F5) en selecteer het ‘Frosted’-penseel, en voer vervolgens de volgende instellingen in om het gedrag van de penseel te wijzigen: in het menu Vorm van penseeluiteinde wijzigt u de afstand in 10%. Stel in het menu Shape Dynamics de jitter van de grootte in op 100% en de minimumdiameter op 20%. Wijzig de spreiding in het menu Verstrooien in 120% en tel naar 5. Stel in Other Dynamics de dekkingssnelheid in op 50% en de flow jitter op 20%.

Stap 8

Maak nu een nieuwe laag boven de fleslaag en begin met schilderen met de Frosted Brush. Het is belangrijk om alleen over het flesgebied te schilderen, dus gebruik het gereedschap Pen (P) om een ​​pad rond de fles te maken en klik vervolgens met de rechtermuisknop (Cmd + klik) en kies Een selectie maken. Converteer deze selectie naar een laagmasker (laag> laagmasker> onthul selectie) om alles behalve de fles te maskeren en dan te schilderen met dit masker.

Stap 9

Laten we nu een dikke laag ijs toevoegen op sommige delen van de fles. Om dat te doen, moeten we nog een penseel maken. Ga naar de penseelmotor (F5) en selecteer een gewone afgeronde penseel van ongeveer 100 pixels. Voer vervolgens de volgende instellingen in: stel in het menu Shape Dynamics de jitter van de grootte in op 100% en de minimumdiameter op 1%. Stel in het menu Verstrooien de spreiding in op 0% en tel naar 3. Selecteer in het menu Textuur het ruispatroon en verander de schaal in 20%. Stel in het menu Other Dynamics de dekkingssnelheid in op 50% en de flow jitter op 40%.

Stap 10

Voeg nog een laag toe en maskeer deze zoals in stap 8, om er zeker van te zijn dat je alleen over het flesgebied schildert. Selecteer je nieuwe penseel in het wit en begin met het schilderen van sommige gebieden die worden bevroren. Wijzig de grootte van het penseel met de sneltoetsen [en] op het toetsenbord om een ​​gevarieerd, meer realistisch effect te creëren – schilder eerst met een groot penseel en vervolgens met een heel klein penseel. Gebruik een zeer lichtgrijs om details te creëren, zoals de schaduwen direct onder de dop van de fles en de onderkant van de hals van de fles. Deze kleine details met de grijze borstel voegen een grote diepte toe aan het ijseffect.

Stap 11

Voeg nog een laag toe en gebruik een borstel met een kleine diameter om een ​​rand rond de fles zorgvuldig te schilderen: hiermee wordt de ruwe, bevroren rand gemaakt. Verf ook over de randen van het ijs in het midden van de fles om een ​​subtiel 3D-effect te creëren.

Stap 12

Voeg nog een laag toe, deze keer net boven de laag met mattering-effect en schilder met een normale afgeronde borstel enkele cirkels die waterstippen worden. Varieer het formaat, maar maak de meeste van hen klein, met slechts een paar grotere. Selecteer vervolgens Laag> Laagstijlen> Slagschaduw, stel deze in op 40% dekking, met de overvloeimodus ingesteld op Kleur branden, de afstand ingesteld op 1 pixel en de grootte ingesteld op 2 pixels.

Selecteer vervolgens het menu Inner Shadow en gebruik 75% dekking, stel de hoek in op 90º, de afstand op 0 pixels en de grootte op 1 pixel. Voer in het menu Afschuinen en reliëf de volgende instellingen in: diepte – 730%; grootte – 4 pixels; verzachten – 3 pixels; hoek – 151º; hoogte – 37º; schaduwmodus – Kleur Branden met 30% dekking, in een donkerrood.

Stap 13

Het maken van de bevroren tekst is eenvoudig. Type eerst je tekst in – om het simpel te houden heb ik ‘ICE’ gebruikt – voeg dan een nieuwe laag toe en begin met schilderen met de ijsborstel die we in stap 9 hebben gemaakt. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat de randen niet te uniform zijn, kan zelfs het gummetje (E) met de ijsborstel gebruiken om sommige gebieden te wissen. Gebruik vervolgens het menu Laagstijl om een ​​schaduw te maken (Laag> Laagstijlen> Slagschaduw). Stel de hoek in op 90º, de dekking op 30%, de afstand tot 1 pixel en de grootte op 1 pixel.

Ga tenslotte naar Bewerken> Transformeren> Verdraaien – u kunt een vooraf gedefinieerde instelling selecteren of een instelling maken – en deze gebruiken om de tekst de cilindrische vorm van de fles te laten volgen. Maak de hoogte groter in het midden van de tekst en korter in de gebieden dicht bij de rand van de fles.

Stap 14

Download de gratis penseelset; Zodra je de rookborstel hebt geïnstalleerd en geactiveerd, maak je een nieuwe laag onder de fleslaag en schilder je wat kleine rookwolken rond de fles, zoals hier wordt weergegeven.

Stap 15

Groepeer alle lagen die bij de fles horen (niet de vloer of achtergrondlagen) en dupliceer de groep. Ga naar Laag> Groep samenvoegen en vervolgens Filter> Vervagen> Gaussiaans vervagen, met een straal van 30 pixels. Wijzig de overvloeimodus in Scherm en de dekking op 70%. Selecteer het gereedschap Gum (E) en wis enkele gebieden. Je probeert het effect van een koude omgeving te faken. Blijf details aan de compositie toevoegen, zoals enkele wolken op de achtergrond en een reflectie op de vloer.