Adobe XD met spraakgebaseerde prototypen, automatisch animeren, plug-ins en meer op MAX 2018 > Fotobewaren
376
post-template-default,single,single-post,postid-376,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Adobe XD met spraakgebaseerde prototypen, automatisch animeren, plug-ins en meer op MAX 2018

Wat een geweldige tijd om een ​​ontwerper te zijn, nog beter als je werkt met UI en UX. Als je even stopt en denkt dat minder dan vijf jaar geleden het landschap van hulpmiddelen voor UI en UX erg slecht was. Vuurwerk was verdwenen en Sketch stond in de kinderschoenen. Snel vooruit naar vandaag en het verhaal is heel anders. Er is een overvloed aan hulpmiddelen en ze worden steeds beter. Dat is het geval met de nieuwe Adobe XD-versie die Adobe vandaag heeft uitgebracht. Ga je gang, je kunt het al downloaden.

De nieuwe Adobe XD verbetert op veel gebieden, zonder ooit zijn hoge kwaliteit te verliezen, dat is snelheid. Ik vind het heel leuk hoe ze zorgvuldig functies toevoegen, altijd nadenken over de juiste manier om het te doen, zonder een opgeblazen gevoel. Voor deze release is het niet anders.

Adobe nodigde ons uit voor een demo van de nieuwe XD, waarin ze een beetje over de achter de schermen vertelden en hoe XD werd gebouwd. Van vroege prototypen tot de gloednieuwe functies. Het was absoluut geweldig om te zien hoe de routekaart die ze creëerden tot leven kwam; en voor deze release hebben ze geweldige toevoegingen, waaronder stembesturing, automatische animatie, responsieve ontwerpfuncties en plug-ins en nog veel meer. Ik zal de drie belangrijkste functies voor mij opsommen.

Auto Animaties

Dit was gemakkelijk mijn favoriete functie. Ik denk dat het cruciaal is voor ontwerpers om verder te gaan dan statische beelden en na te denken over hoe dingen zich op het scherm gedragen. Met Auto-Animate kunt u nu gemakkelijk prototypen maken met meeslepende geanimeerde overgangen. Dupliceer eenvoudigweg een tekengebied, pas objecteigenschappen aan, zoals grootte, positie, rotatie, enzovoort, en pas een actie automatisch animeren toe om een ​​geanimeerde overgang tussen tekengebieden te maken. Bekijk meer van Auto-Animate in de onderstaande video.

Spraak prototypes

Dit was een kenmerk dat ik een beetje sceptisch was, maar na het zien van de demo was ik verkocht. Het is uitermate handig voor elk ontwerp met spraakgestuurde stem. Nu kunt u spraaktriggers en spraakweergave gebruiken om audio-interacties te creëren voor slimme assistenten en andere ervaringen buiten het scherm.

Plugins en app intergraties

Automatiseer taken, ontwerp met gegevens en importeer middelen van internet met nieuwe plug-ins. XD kan ook worden geïntegreerd met populaire productiviteits-apps zoals Slack, JIRA en Microsoft Teams. De uitbreidbaarheid die deze functie toevoegt is erg belangrijk voor het succes van het platform. We kunnen zien dat alle belangrijke spelers dit doen. Adobe met zijn invloed heeft hier misschien een voorsprong.

Dat waren de top drie functies, maar de lijst stopt hier niet. Er zijn er veel meer zoals:

 • Versleep gebaren
 • Gekoppelde symbolen
 • Eenvoudige integratie met Adobe Illustrator
 • Exporteren naar Adobe After Effects
 • Ze zijn ook erg gericht op het hebben van een hechte relatie met de UX-gemeenschap. Zoals ze al zeiden:

  “We willen graag de dialoog voortzetten! Help ons de toekomst van Adobe XD vorm te geven door functieverzoeken of bestandsfouten in te dienen. Je kunt ons handvat @AdobeXD volgen voor updates of het team op Twitter bereiken met #AdobeXD. kan ook met ons praten via Facebook, waar we video’s en updates delen en vragen beantwoorden tijdens livesessies”.

  Deze release zit vol met geweldige functies en benadrukt Adobe’s toewijding aan hun doel om de beste tool voor interfaceontwerp te creëren, wat ironisch is, omdat ze de beste hadden, het heette Fireworks. Ik weet het, dat is verleden tijd en we moeten ons concentreren op het hier en nu. Dat is wat Adobe aan het doen is. Met een cadans van goed gemaakte functies; focus altijd op snelheid en prestaties; en een hechte relatie met de UX-gemeenschap, kunnen ze een kans van slagen hebben als de beste ontwerptool. Het is te vroeg om te vertellen, omdat er geweldige tools zijn en dat is fantastisch voor ons.

  Persoonlijk denk ik dat de grootste uitdaging erin bestaat de kloof tussen ontwerp en engineering te dichten. Gereedschappen bieden waarmee ontwerpers op realistische wijze kunnen innoveren, maar het proces van vertaling naar code stroomlijnen. Toegevoegd bovenop die real-time samenwerking en je hebt de beste tool. Op dit moment is er geen tool die dat doet, elk heeft zijn sterke en zwakke punten. Zal XD degene zijn om dat te doen? Ik weet het niet. Maar het wordt absoluut een geweldige tool.

  Raadpleeg voor meer informatie: https://www.adobe.com/products/xd.html